5 žena iz ruralnih područja polažu vozački ispit

Datum objave: 05.04.2018.

U sklopu projekta Prevencija socijalne isključenosti marginaliziranih skupina iz ruralnih predjela Sisačko-moslavačke županije koji sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku proveli smo aktivnost stjecanja novih znaanja i vještina marginaliziranih žena iz ruralnih predjela koje su kroz navedeni projekt dobile mogućnost polaganja vozačkog ispita.

Projekt odgovara na potrebe definirane u nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima te se njime integriraju marginalizirane skupine u zajednicu te se širi mreža socijalnih usluga koje u vlastitom domu primaju osobe starije životne dobi, u riziku od siromaštva, koji žive na području od posebne državne skrbi, gospodarsko i prometno izolirana . Kroz pružanje savjetodavnih usluga mogu se  uključiti i drugi građani u potrebi za istima, zapošljava se najugroženija kategorija nezaposlenih osoba, te se kroz projekt  jačaju vještine i znanja kojima se povećava održivost na tržištu rada marginaliziranih skupina žena.

Od ukupno pet žena uključenih u aktivnost polaganja vozačkog ispita već imamo dvije vozačke dozvole, čestitamo Sanji i Nevenki!

Povratak