Priopćenje za javnost

Datum objave: 05.04.2018.

Udruga "Iskra" sa projektom "Novi početak“ faza III  je nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“, faza III započela sa provedbom istog.

Trajanje projekta je 8 mjeseci, ukupan iznos projekta je 737.600,00 kuna te isti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u cjelokupnom iznosu. Udruga provodi projekt u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Sisak i Centrom za socijalnu skrb Sisak.

Danas su žene iz ciljne skupine započele s radnim odnosom, koji prema Ugovoru o radu, traje 6 mjeseci. Kroz projekt zapošljavamo 15 žena iz ciljane skupine koje rade na poslovima pomoći i podrške starijim osobama kojih u evidenciji imamo 100 te se isti nalaze u ruralnim područjima Sisačko-moslavačke županije: Blinjski Kut, Staro Selo, Čakale, Kinjačka, Gornja Kinjačka, Brđani Cesta, Petrinjci, Drljače, Sunja, Bobovac, Strmen, Crkveni Bok, Slovinci, Šaš, Jasenovčani  i Papići.

Povratak