Svečano potpisivanje ugovora u Osijeku

Datum objave: 05.04.2018.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić uručili su 01. prosinca u Osijeku Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ za prve projektne prijave čija je vrijednost veća od 143,5 milijuna kuna. Prve ugovore potpisali su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava te korisnici: gradovi, općine, gradska društva i udruge.

Udruga "Iskra" sa projektom "Novi početak – Aktivacija žena u izvaninstitucionalnoj skrbi za starije osobe kroz zapošljavanje i obrazovanje" je sudjelovala na svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora u Osijeku. Projektom se planira zaposliti 10 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške, odnosno brige za 115 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Žene koje će se zaposliti na navedenim poslovima imaju i dodatnu mogućnost obrazovanja tijekom projekta. 

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a odobrena bespovratna sredstva iznose 2.144.040,00 kuna. Udruga provodi projekt u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Sisak i Centrom za socijalnu skrb Sisak. Ugovor je potpisala Maja Vender, voditeljica projekta i predsjednica Udruge.

Povratak